Locuri de vizitat in Oradea

Casa Darvas – La Roche

Casa Darvas – La Roche a fost construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó în stil Art Nouveau. Cocheta clădire este unică prin frumuseţea şi modernitatea sa, putând sta alături de cele mai originale creaţii arhitecturale europene de la începutul secolului XX. Clădirea oferă un spectacol arhitectural de excepție, păstrată în bună parte în viziunea în care a fost construită acum o sută de ani. Frumuseţea sa constă în numeroasele elemente specifice secessionului vienez, regăsite în formele geometrice practicate de cei doi arhitecţi. În interior mobilierul de epocă în stil neo-rococo este sculptat din lemn de paltin vopsit alb şi păstrat în dormitorul de la etaj. Încăperile sunt mobilate cu piese decorative şi tablouri ce definesc stilul modern şi rafinat de viaţă de la începutul secolului XX. Cu fațada discret înserată în ansamblul urbanistic orădean, clădirea este cuprinsă într-un proces de restaurare ce va fi finalizat prin finanţare din fonduri europene. Mărturie a dramei familie avocatului Sór şi a poveştii de dragoste din familia actorului Simon György, Casa Darvas - La Roche trebuie îşi impune prezenţa pe fiecare agendă din parcursul turistic al oraşului Oradea

Cetatea Oradea

Având o istorie de aproape 1.000 de ani, Cetatea Oradea are toate atuurile de a se constitui într-un obiectiv turistic de prim rang, nu doar pentru municipiul de pe malurile Crișului Repede, ci și pentru regiunea de vest a României și, în sens mai larg, pentru spațiul central–est-european. Trecutul istoric al acesteia, arhitectura, poveștile şi legendele existente în legătură cu anumite evenimente care i-au marcat existența, toate concură în a-i da o notă de atractivitate și de originalitate râvnită de numeroase alte monumente. Din 2 octombrie 2015 Cetatea Oradea își deschide porțile pentru vizitatori!

Muzeul Ţării Crişurilor

Locația este în cetatea Oradea. Programul de vizitare pentru Muzeul Țării Crișurilor și muzeele noastre memoriale este: Marți-Duminică:10.00-17.00. Ultima intrare se face la ora 16.30. Menționăm că un tur complet al expozițiilor de la Muzeul Țării Crișurilor durează minim o oră. Plata biletelor la Muzeul Țării Crișurilor se poate face și cu cardul. Pentru mai multe detalii accesați www.mtariicrisurilor.ro sau sunați la 0259/706101.

Sinagoga Neologa Sion

Sinagoga neologă din Oradea (Sinagoga Sion) Lăcaşul de cult mozaic a fost ridicat de comunitatea evreiască congresistă (neologă) ca urmare a separării acesteia de comunitatea evreiască ortodoxă în anul 1870. Piatra de temelie a fost pusă în 9 aprilie 1877. In decursul unui an şi jumătate, mai exact în 24 septembrie 1878, zestrea edilitară a oraşului s-a îmbogăţit cu un edificiu de cult ce nu avea egal prin modernitatea şi eleganţa sa. Silueta ei, a cărei simplitate maiestuoasă era amplificată în oglinda apelor Crişului Repede, a devenit un simbol al emancipării izraelite şi liberalismului noii epoci deschise spre ideea de progres economic şi social.

Palatul Baroc din Oradea

Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, cunoscut și ca Palatul Baroc din Oradea, este unul din cele mai valoroase edificii construite în stil baroc pe teritoriul României. La fel ca și Bazilica Sf. Maria și Șirul Canonicilor, palatul a fost ridicat în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Cele trei obiective formează împreună cel mai important complex baroc din România, precum și unul din cele mai reprezentative ale Europei. Din 1971 până în 2006 Palatul Baroc a găzduit Muzeul Țării Crișurilor.

Grădina Zoologică Oradea

Grădina Zoologică Oradea este deschisă publicului vizitator între orele 9.00 - 19.00, în perioada aprilie - august, între orele 9.00 - 18.00, în perioada septembrie - octombrie, și între orele 9.00 - 17.00, în perioada noiembrie - martie, ultima intrare fiind cu o oră înainte de închidere. Prețul unui bilet pentru adulti este de 18 lei Prețul unui bilet pentru copii este de 9 lei Plus reduceri pentru grupuri > 15 persoane. Grădina Zoologică Oradea are peste 140 de specii de animale și peste 800 de exemplare.

Locuri de vizitat lângă Oradea

Caii din Vale

Caii din Vale (Betfia, județ Bihor) - activități in aer liber pentru copii si adulți. Plimbări cu barca, hidrobicicleta si caii; tiroliană, loc de joacă, loc de picnic. terasă ,închisă si încălzită pe perioada rece.

ShauaLive

Shaualive! este un loc plin de viata asociat cu multa veselie si amintiri frumoase lasate de oamenii care s-au plimbat pe-acolo. Mai precis este un spatiu perfect pentru petreceri, workshopuri, leneveala, hamaceala, ciclism prin padure, activitati cu automobile 4x4, pescuit, camping sau depinde ce vrei sa faci tu acolo. Este o bucata de pamant langa o padure si in apropierea unui lac, departe de ochii privitorilor si destul de laturalnic fata de satul Sauaieu de la care-i vine o parte din nume. Acest loc are la baza petrecerile cu multa muzica, de la pop, rock, jazz, folk pana la hip hop, drum n bass, dubstep, techno, etc... Cheful tau se potriveste perfect cu locatia asta, depinde ce poveste vrei sa lasi in urma. Shaualive! este situat in coordonatele de GPS 46.944677, 21.917365 In zona semnalul de telefon este m-ai slab, dar cu siguranta un mesaj poti sa trimiti. Dintre utilitatile necesare unui spatiu de distractie, curentul electric il avem, celelate sunt discutabile in functie de nevoile petrecaretului.

Povești scrise de cai (Săcădat, județ Bihor)

Inițieri in echitație
Plimbări in natură
Centru de agrement
Loc de joacă pentru copii

HAPPY LAND Adventure Park (Stâna de Vale, județ Bihor)

Parc de distracții pentru copii și adulți.